Rioolwacht B.V.

Rioolbuizen


Als het heel hard regent, lopen de rioolbuizen vol en draaien alle pompen op volle kracht. Waar nodig lopen de riolen over via de overstorten. Zo kan het riool in een uur tijd wel 30 millimeter regen verwerken. Dat zijn drie emmers per vierkante meter!

Soms zelf nog meer!
Soms blijft er water op straat staan. Bijvoorbeeld als het een paar minuten héél hard regent (zoals dat die 30 milimeter in een kwartier valt). Of als in een uur méér dan 30 millimeter regen valt. De weg vangt dan het extra water tijdelijk op. Daarvoor zijn de wegen in principe ook ontworpen. Zo voorkomen ze dat het water de huizen in loopt. Of dat belangrijke wegen onderlopen en niet meer bruikbaar zijn. Dankzij de overstorten is het water gewoonlijk binnen een uur weer weg.

Alert blijven
U kunt uw gemeente helpen problemen met overtollig water op te lossen. Ziet u in de loop van de jaren de problemen groter worden? Of ziet u ergens een stuk straat helemaal onder water staan? Houd dit in de gaten en maak eventueel foto’s. Geef het door aan uw gemeente. Dan kan zij maatregelen nemen. Zeker om problemen in de toekomst te voorkomen.

© 2019 Rioolwacht B.V. | Powered By XSL sites links
afvoer ontstoppen afvoer verstopt douche ontstopping doucheputje verstopt gootsteen ontstoppen loodgieter friesland loodgieter groningen loodgieter leeuwarden ontstoppen riolen riolering ontstoppen riolering ontstopping riool camera inspectie riool ontstoppen riool problemen riool reinigen rioollucht rioolproblemen rioolstank verstopping toilet verstopte afvoer verstopte regenpijp wc verstopping wc verstopt wc-stank