Rioolwacht B.V.
Gootsteen verstopt

Gootsteen verstopt


In je huis zit tussen elke open verbinding met het riool een sifon, beter bekend als zwanenhals. Dus onder je gootsteen, wasbak of spoelbak zit zo’n ding en die zit daar niet voor niets. Een zwanenhals zorgt ervoor dat de gootsteen afgesloten wordt van het riool. Zo heb je geen open verbinding met het riool en krijg je geen vieze lucht door de buis binnen. Maar in de bocht kan behalve het nodige water, ook vuil achterblijven. Als het vuil zich ophoopt heb je een verstopping. Vaak is zo’n verstopping vrij simpel op te lossen. Sommige zwanenhalzen hebben een schroefdop onder de hals. In dat geval is het ontstoppen een klusje van niks.

Voorkomen is beter dan moeten ontstoppen: gooi nooit vet of etensresten weg door het door de gootsteen te spoelen of te proppen. Vet hecht zich heel gemakkelijk aan de dunne afvoerbuis en daar blijft van alles aan plakken. Zo krijg je wel heel gemakkelijk een verstopping.

© 2019 Rioolwacht B.V. | Powered By XSL sites links
afvoer ontstoppen afvoer verstopt douche ontstopping doucheputje verstopt gootsteen ontstoppen loodgieter friesland loodgieter groningen loodgieter leeuwarden ontstoppen riolen riolering ontstoppen riolering ontstopping riool camera inspectie riool ontstoppen riool problemen riool reinigen rioollucht rioolproblemen rioolstank verstopping toilet verstopte afvoer verstopte regenpijp wc verstopping wc verstopt wc-stank