Rioolwacht B.V.

Ontstoppen


Een verstopping van wasbak of spoelbak is vaak gemakkelijk te verhelpen. Chemische ontstoppingsmiddelen (zoals caustic soda) raden wij af omdat ze erg giftig en slecht voor het milieu zijn. Bovendien tasten ze de afvoerleidingen, en zelfs het roestvrij staal van de spoelbak aan. De onderdelen van de afvoer moeten voorzichtig gedemonteerd worden. Als u ze teveel verbuigt, kan lekkage optreden.

Plak het overloopgat van de was- of spoelbak dicht met tape.
Vul de wasbak met een bodempje water. Zet de zuignap van de ontstopper over de afvoer heen. Haal de stok een paar keer krachtig op en neer, zonder de zuignap los te trekken. Is het probleem nog niet verholpen, maak dan de sifonbeker of de zwanenhals schoon.
Zet een emmer onder de sifon en draai hem los (waterpomptang). Giet de beker leeg in de emmer en maak beker en afvoerpijp goed schoon. Draai de beker weer vast (met de hand, niet te vast aandraaien). Controleer op lekkage.
Plak een stuk tape om de sifonbeker, dan voorkomt u beschadiging door de waterpomptang.
Draai beide moeren van de zwanenhals los (waterpomptang). Giet de zwanenhals leeg en maak hem schoon. Schroef de zwanenhals weer vast (met de hand, niet te vast aandraaien). Controleer op lekkage.
Steek een stok door de bocht van de zwanenhals en hou deze met uw linkerhand vast terwijl u de moeren losdraait. Zo voorkomt u dat de afvoerleiding verbuigt.
Als het water nog niet wegloopt, moet u de afvoerpijp ontstoppen. Verwijder sifonbeker of zwanenhals. Draai de veerontstopper zo ver mogelijk in de afvoerpijp. Trek de veer er weer uit. Monteer de sifon of zwanenhals weer (controleren op lekkage).

© 2019 Rioolwacht B.V. | Powered By XSL sites links
afvoer ontstoppen afvoer verstopt douche ontstopping doucheputje verstopt gootsteen ontstoppen loodgieter friesland loodgieter groningen loodgieter leeuwarden ontstoppen riolen riolering ontstoppen riolering ontstopping riool camera inspectie riool ontstoppen riool problemen riool reinigen rioollucht rioolproblemen rioolstank verstopping toilet verstopte afvoer verstopte regenpijp wc verstopping wc verstopt wc-stank