Rioolwacht B.V.

Afvoer Verstopt


"De afvoer van mijn gootsteen is verstopt. Nergens te vinden. Ik heb van de week per ongeluk wat vet in de gootsteen gegooid en nu zit de boel dus dicht. En ik kan de plopper niet vinden. Omdat ik vrij zeker weet dat het vet de oorzaak is heb ik al heet water geprobeerd, afwasmiddel en azijn in de hoop dat het vet (het was geen grote hoeveelheid, maar kennelijk wel te veel) op zou lossen. Dat was gisteravond. Vanmorgen stond al het water er nog in. Wat kan ik, afgezien van het localiseren van de plopper, nog proberen om de boel te ontstoppen?"

"Vloeibare ontstopper halen. Niet van die korreltjes, als je daar koud water bij doet kan dat keihard worden en de verstoping nog veel erger maken."

"Hagesan vloeibare ontstopper, te vinden in de bouwmarkt."

"Ik had bij de supermarkt muscle ontstopmiddel gekocht pas, werkt perfect. Liep bij mij amper meer door, spul erin kiepen, half uurtje in laten werken en heet water erbij en BLOB daar ging het zaakje weer."

"Je hebt de sifon onder de wasbak al eens losgedraaid met een emmer eronder? Ouderwets soda gebruiken, dat lost het vet het beste op. De dop van de zwanenhals draaien en dat schoonmaken? Of gewoon dat ontstopspul van Muscles, ontstopt prima"

"Trekveer heb ik geprobeerd. Zonder succes"

"Gewoon korrels met heet water tenzij er een laag water blijft staan, het werkt alleen goed bij slecht doorlopende afvoeren anders kun je inderdaad een nog ergere verstopping krijgen. Er staat nu al een laag water in en korrels komen er hier niet meer in sinds ik dankzij die fijne dingen een nieuw stuk douche-afvoer nodig had"

"Voor dat je ook maar iets van chemie in die pijp blaast. Eerst de sifon eens openen en alle haren, vet en drap van de afgelopen maanden eruit halen. Daarna met gewoon heet water spoelen, evt eerst nog met soda. Als dat allemaal niet gaat en je weet dat de verstopping vrij dichtbij de gootsteen zit kun je met de chemiefabriek aan de gang.Maar zolang mogelijk utistellen, je kunt er meer kapot mee maken dan dat het oplost."

"Ik heb toen onze gootsteen een keer verstopt zat begrepen dat je juist niet (!!) van die chemische korrels er doorheen moet gooien. ik weet alleen niet meer precies waarom niet. Soda kon wel."

"Die chemische korrles worden samen 1 groot keihard plakkaat en als dat eenmaal in je leiding zit krijg je dat er zelf niet meer uit, dan mag je fijn de loodgieter gaan inschakelen."

© 2019 Rioolwacht B.V. | Powered By XSL sites links
afvoer ontstoppen afvoer verstopt douche ontstopping doucheputje verstopt gootsteen ontstoppen loodgieter friesland loodgieter groningen loodgieter leeuwarden ontstoppen riolen riolering ontstoppen riolering ontstopping riool camera inspectie riool ontstoppen riool problemen riool reinigen rioollucht rioolproblemen rioolstank verstopping toilet verstopte afvoer verstopte regenpijp wc verstopping wc verstopt wc-stank