Rioolwacht B.V.
Ontstoppen / aanleg rioleringen

Ontstoppen / aanleg rioleringen


Werkzaamheden
  • Ontstoppen en reinigen van afvoeren, met mechanische freesapparatuur en hoge-drukreiniging.
  • Aanleg en renovatie van rioleringen en kortsluiten beerputten.
  • Riool camera-inspectie met rioolcamera, alle inspecties worden opgenomen en desgewenst verstrekt aan de opdrachtgever. Buis diameter van 40 mm tot 300 mm.
  • Legen van vetafscheiders en beerputten met een vacuümwagen. Vetafscheiders worden ook op abonnementsbasis geleegd. Het voordeel is dat rioolwacht de planning doet en dat de kosten lager zijn.
  • Opsporen van stank-luchtlekkage. Met behulp van een rook apparaat wordt het leiding systeem afgeperst en de lekkage zichtbaar gemaakt.
  • Radiografische leidingdetectie. Een zender gaat het riool in en boven de grond wordt er met de ontvanger de leidingloop bepaald en in kaart gebracht.
  • Schoonmaken van goten op contractbasis.

Hoogst actueel

Voor opsporen, ontstoppen en reiniging beschikt Rioolwacht over een uiterst modern arsenaal hulpmiddelen en gereedschappen. Hoogst actueel is de apparatuur voor TV-rioolinspectie.

TV-inspectie

In een tevoren zo ver mogelijk gereinigd afvoersysteem stuurt Rioolwacht een rioolcamera op verkenning. Op een monitor verschijnen beelden van het gehele binnenwerk en tonen daarmee exact wat er aan de hand is. Tegelijkertijd wordt via een mobiele werkbon een rapportage gemaakt. Tevens bestaat de mogelijkheid van haarscherpe foto’s van de verstopping, haar oorzaak en plaats.

Deze TV-inspectie is uiteraard ook van belang voor preventief onderhoud dat narigheid en extra kosten vroegtijdig voorkomt.

Hinderlijke rioollucht?

Rioolwacht beschikt over een mobiel compact nevelapparaat, waardoor wij in staat zijn om gemakkelijk, zonder breekwerk en tijdverlies de eventuele luchtlekkage zichtbaar te maken.

Het nevelapparaat wordt via een slang op een afvoer aangesloten, vervolgens wordt een grote hoeveelheid nevelvloeistof in het rioolsysteem geperst en zal op het lekkage punt zichtbaar worden.

De nevelvloeistof veroorzaakt een witte nevel, de vloeistof is op alcohol basis zonder olie opgebouwd, moeilijk ontvlambaar en bijna reukloos en onschadelijk voor de gezondheid.

Ontstoppen

Elke klus vraagt om specifieke apparatuur. Het ontstoppen en reinigen van uw riolering of afvoer doen wij met behulp van de hoge druk inrichting of electrische veren machine.

De hoge druk inrichting heeft een capaciteit van 50 l/min. Ruim voldoende om elke verstopping de baas te kunnen.

Omdat niet elke ontstopping via de service-wagen te bewerkstelligen is beschikken wij ook over een mobiele electrische veren machine. Zo kunnen wij ook op moeilijk bereikbare plaatsen werkzaamheden verrichten, bijvoorbeeld hoogbouw.

Vetafscheiders

Rioolwacht kan ook voor u de vetafscheiders ledigen en onderhouden d.m.v. een logboek en een onderhoudscontract.

Dit betekent voor u als klant dat u geen omkijken meer heeft naar de afscheider. Wij zorgen er voor dat u geen onnodige verstoppingen krijgt want dat geeft onnodige kosten en complicaties. Stelt u zich maar eens voor dat het restaurant vol zit met klanten en de vetafscheider loopt over doordat het riool verstopt zit. Dat kunt u natuurlijk niet gebruiken.

Frezen leidingen

Voor het ontstoppen van kleinere afvoeren beschikken wij over een electrische veren machine. Deze veren machine is in staat om in kleine afvoeren met meerdere bochten de verstopping te verhelpen. Door de flexibele veer met boorkop boort hij zicht door de verstopping heen. Vuil wat in de leidingen is achtergebleven kunnen we op deze manier verwijderen.

© 2019 Rioolwacht B.V. | Powered By XSL sites links
afvoer ontstoppen afvoer verstopt douche ontstopping doucheputje verstopt gootsteen ontstoppen loodgieter friesland loodgieter groningen loodgieter leeuwarden ontstoppen riolen riolering ontstoppen riolering ontstopping riool camera inspectie riool ontstoppen riool problemen riool reinigen rioollucht rioolproblemen rioolstank verstopping toilet verstopte afvoer verstopte regenpijp wc verstopping wc verstopt wc-stank